Please use this identifier to cite or link to this item:
http://e-lib.mslu.by/handle/edoc/9493
Title: | Особенности наименования марок швейцарского шоколада в рамках культурного кода |
Other Titles: | Pecularities in Naming оf Swiss Chocolate Brands within the Framework of the Cultural Code |
Authors: | Шубич, Т. Ф. |
Keywords: | Языкознание (лингвистика) Частное языкознание. Языки мира Лексикология. Лексическая семантика Язык и сознание Швейцария Язык и речь Язык и культура. Лингвокультурология Английский язык Французский язык Итальянский язык Немецкий язык |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | Минский государственный лингвистический университет |
Citation: | Молодые ученые в инновационном поиске : сб. науч. ст. по материалам X Междунар. науч. конф., Минск, 11–12 марта 2021 г. : в 2 ч. Ч. 1. – Минск : МГЛУ, 2022. – С. 207-211. |
Abstract: | В статье рассмотрены основные особенности наименований марок шоколада. Описаны способы отражения ценностей швейцарцев в наименованиях. Представлен разбор ключевых ценностных ориентиров представителей немецкого, французского, итальянского, а также ретороманского этноса. Страна представляет собой синкретизм разных народов и культур, что также отражается в номинации. Ключевые слова: культурный код; теория номинации; наименования марок швейцарского шоколада; семантические характеристики; ценности. |
Description: | Shubich T. F. Pecularities in Naming оf Swiss Chocolate Brands within the Framework of the Cultural Code. Тhe article discusses the main features of the naming of chocolate brands. The ways of reflecting the values of the Swiss in the names are described. The analysis of the key value orientations of representatives of the German, French, Italian, as well as the Romansh ethnos is presented. The country is a syncretism of different peoples and cultures, which is also reflected in the nomination. Key words: cultural code; nomination theory; names of brands of Swiss chocolate; semantic characteristics; values. |
URI: | http://e-lib.mslu.by/handle/edoc/9493 |
ISBN: | 978-985-28-0124-9 (Ч. 1) 978-985-28-0123-2 |
Appears in Collections: | Молодые учёные в инновационном поиске : сборник научных статей (статьи) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Шубич Т. Ф. Особенности наименования марок швейцарского шоколада.pdf | 166,59 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.