Please use this identifier to cite or link to this item:
http://e-lib.mslu.by/handle/edoc/5837
Title: | Психолингвистические особенности восприятия и понимания письменного научного иноязычного дискурса |
Other Titles: | Psychological and Linguistic Peculiarities of Foreign Written Scientific Discourse Perception and Comprehension |
Authors: | Кипкаева, В. С. |
Keywords: | Языкознание (лингвистика) Общее языкознание Язык и речь Психолингвистика Психология Общая психология |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Минский государственный лингвистический университет |
Citation: | Вестник МГЛУ. Сер. 2, Педагогика, психология, методика преподавания иностранных языков. – Минск : МГЛУ, 2020. – № 2 (38). – С. 91-101. |
Abstract: | В статье анализируются особенности восприятия и понимания письменного научного иноязычного дискурса, рассматриваются когнитивные модели восприятия и понимания текста и дискурса. Автором предлагается своя модель восприятия и понимания письменного научного иноязычного дискурса, а также выделяются операции и действия, которые осуществляет читатель в рамках обозначенных уровней. |
Description: | Kipkayeva V. S. Psychological and Linguistic Peculiarities of Foreign Written Scientific Discourse Perception and Comprehension. The article analyses the peculiarities of foreign written scientific discourse perception and comprehension, considers cognitive models of the text and discourse perception and comprehension. The author proposes a model of foreign written scientific discourse perception and comprehension, as well as specifies operations and actions made by a reader within each level of comprehension. |
URI: | http://e-lib.mslu.by/handle/edoc/5837 |
ISSN: | 1819-7639 |
Appears in Collections: | Вестник МГЛУ. Серия 2. Педагогика, психология, методика преподавания иностранных языков (статьи) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Кипкаева В. С. Психолингвистические особенности восприятия.pdf | 1,2 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.