Please use this identifier to cite or link to this item:
http://e-lib.mslu.by/handle/edoc/15337
Title: | Особенности ассоциативного эксперимента с представителями разных лингвокультур |
Other Titles: | Specific features of an associative experiment with representatives of different linguocultures |
Authors: | Шейма, И. Н. |
Keywords: | Языкознание (лингвистика) Общее языкознание Язык и речь Язык и культура. Лингвокультурология |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Минский государственный лингвистический университет |
Citation: | Шейма, И. Н. Особенности ассоциативного эксперимента с представителями разных лингвокультур / И. Н. Шейма // Студенческие научные чтения : материалы респуб. конф., Минск, 20 февр. 2024 г. / Минский гос. лингвист. ун-т ; отв. ред. В. Д. Синяк. – Минск : МГЛУ, 2024. – С. 518–520. |
Abstract: | В статье описывается направленный ассоциативный эксперимент по стимулу What type of a person loves ‘Какой человек любит’ с представителями трех стран: Беларуси, Пакистана и Бельгии. Результат эксперимента показывает национально-культурную специфику ассоциаций на англоязычные стимулы. Ключевые слова: направленный ассоциативный эксперимент; психологически реальное значение; ассоциация; лингвокультура; lingua franca. |
Description: | Sheyma, I. N. The article describes a directed associative experiment on the stimulus “What type of a person loves” with representatives of three countries: Belarus, Pakistan and Belgium. The result of the experiment shows the national and cultural specificity of associations to English-language stimuli. Key words: directed associative experiment; psychologically real meaning; association; linguoculture; lingua franca. |
URI: | http://e-lib.mslu.by/handle/edoc/15337 |
ISBN: | 978-985-28-0255-0 |
Appears in Collections: | Студенческие научные чтения : материалы респуб. конф., Минск, 20 февраля 2024 г. (статьи) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
518-520.pdf | 147,13 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.